Elindult a Zöldjárműipar.hu

Zöldjárműipar.hu
Ötéves a Járműipar.hu, az autóipar vezető hazai hírportálja újdonsággal ünnepel: május 1-jével elindult a Zöldjárműipar.hu.

A Zöldjárműipar.hu szakmai magazin elsősorban a zöld ipari forradalom vívmányaival, a megváltozott és állandó átalakulásban lévő gyártási trendekkel foglalkozik, legyen szó autóról, buszról, targoncáról, vonatról, repülőgépről vagy éppen hajóról.

Az Autós Nagykoalíció támogatásával működő Zöldjárműipar.hu tartalmáért a Járműipar.hu stábja felel. Az oldalon megjelenő cikkek és elemzések az autóipar és az általánosabban vett járműipar fenntartható átalakítását támogatják, bemutatják, hogy a járműipar mit tett eddig a dekarbonizációért. Köztudott, hogy ipari súlyához képest arányaiban a járműipar csökkentette legjobban a saját, és az általa gyártott járművek kibocsátását.

A weboldalon hangsúlyt kap a hagyományos belsőégésű motorok zöldítése, a szintetikus üzemanyagok alkalmazása, a hidrogénes megoldások, az üzemanyagcellás fejlesztések bemutatása, a hálózati kapcsolódás, az elektromobilitás, valamint nem hagyjuk szó nélkül az Ipar 4.0 és az Ipar 5.0 újdonságait sem. A tematikában megjelenik majd a big data, az önvezetés, az 5G, a dolgok internete és az ipari dolgok internete is, ahogy a logisztika jövője sem közömbös számunkra. Az oldal célja továbbá az új nemzedék környezettudatos nevelésének elősegítése szakmai tartalommal.

www.zoldjarmuipar.hu