Oltanak az Audinál

Az Audi Hungaria az egészségügyi hatóságokkal történt egyeztetés értelmében gyári oltópontként működik a jövőben a munkatársak számára. Az országos oltási program részeként április 28-án az Audi Hungaria 3000 vakcinával megkezdte a vállalat munkatársainak Covid-19 elleni első körös oltását a vállalat területén kialakított két oltóponton.

„Üdvözöljük a hatóságok döntését, melynek értelmében az Audi Hungaria a jövőben az állami oltási program keretében gyári oltópontként működhet, hozzájárulva ezzel az állami egészségügyi rendszer tehermentesítéséhez. A régió legnagyobb munkáltatójaként átérezzük felelősségünket és az egészségügyi hatóságokkal együttműködve örömmel állítjuk egészségügyi kapacitásainkat a koronavírus elleni harc szolgálatába. Vállalatunk egészségmenedzsmentje felkészült és kész a segítségnyújtásra”, mondta Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A vállalatnál az előzetes regisztráció során több mint 3500 munkatárs jelezte oltási szándékát, így az elérhető oltóanyagoktól függően az Audi Hungaria természetesen a későbbiekben is biztosítani kívánja a védőoltások lehetőségét a vállalati oltópontokon. Az Audi Hungaria további törekvése, hogy amennyiben az egészségügyi hatóságok részéről lehetőség nyílna rá, úgy nem csak munkatársainak, hanem azok családtagjainak, illetve a vállalat partnercégeinek is szeretné felkínálni ezt a lehetőséget a későbbiekben.

Azon munkatársak számára, akik most részesülnek az első körös oltásban, a második körös oltásához szükséges vakcina is biztosított lesz az oltási előírások szerinti időpontban.

Az vállalati oltóponton beadott Covid-19 elleni védőoltásokat az Audi Hungaria az állami oltási program részeként az országos nyilvántartásban rögzíti, így a védőoltás meglétét igazoló védettségi igazolványt a kormányhivatal automatikusan postázza a munkatársaknak.