Veszteséges a Schaeffler

A Magyarországon is jelen lévő német Schaeffler AG, az egyik legnagyobb globális autóipari alkatrész- és berendezés-beszállító vállalat, 424 millió euró veszteséggel zárta a tavalyi évet az egy évvel korábbi 428 millió euró nyereség után.

A cég bevétele árfolyamhatásoktól megtisztítva 10,4 százalékkal, mintegy 12,6 milliárd euróra esett elsősorban az autóipart is jócskán megtépázó koronavírus-járvány miatt.    A Schaeffler AG javítani tudott Kínában, ahol a bevétele 8,7 százalékkal nőtt, ugyanakkor csökkent a tavalyi bevétele az amerikai kontinensen, Európában, illetve az ázsiai- és csendes-óceáni térségben.    A német vállalat az idei évre bevételének “figyelemre méltó”, több mint 7 százalékos növekedésére számít az árfolyamhatásoktól megtisztítva.

Az 1946-ban alapított Schaeffler AG  precíziós motoralkatrészek és rendszerek, sebességváltók és alváz alkalmazások, valamint gördülő- és siklócsapágy megoldások gyártására specializálódott. Többféle ipari felhasználásra a gépgyártás, autóipar, valamint repülés- és űrtechnikai ágazatok területén működik. Több mint 50 országban közel 170 gyára és mintegy 84 ezer alkalmazottja van. Világméretű hálózata termelő üzemeket, kutatási és fejlesztési részleget és forgalmazó cégeket foglal magába.