Kutyának sem kell a téli gumi

Több éves bővülés után visszaesett a belföldi gumiabroncspiac, a csökkenés az első 9 hónapban 5 százalékos volt – közölte a Continental.

Az összesítés szerint az idén alig 2,2 millió abroncsot értékesítettek a gyártók szeptember végéig, miközben tavaly ugyanennyi idő alatt még több mint 2,32 milliót. A nyári abroncsok forgalma 5,1 százalékkal, míg a téli abroncsoké 7,1 százalékkal csökkent. A személyautó-gumik értékesítése mindkét kategórián belül jelentős mértékben, 7-8 százalék körüli arányban esett vissza – írták. A csökkenést ugyanakkor némileg ellensúlyozza, hogy négyévszakos abroncsból majdnem 20 százalékkal több fogyott.

A Continental Hungaria Kft. értékesítési vezetője a közlemény szerint a járvánnyal hozza összefüggésbe a gyengébb keresletet. Tokaji Vilmos hozzátette, hogy a kereskedők annál is nagyobb visszaesést tapasztalnak, mint ami az eladási adatokból látszik. Sok vásárló ugyanis kisebb kiadást tud csak vállalni, így a korábbinál olcsóbb terméket keres.     A forgalmazók nem feltétlen örülnek a négyévszakos abroncsok térnyerésének sem, mivel a téli gumikhoz képest kevésbé megbízhatók – olvasható a közleményben.

 

1 Comment on Kutyának sem kell a téli gumi

  1. Hagyjuk már ezt a hegyi beszédet. Fel kellene már ismerni a gyártóknak is meg a kereskedőknek is ,hogy nincs tél vagy ha van akkor az néhány napig tart és egyszerűen nem éri meg kifejezetten téli gumit venni.

Comments are closed.