Jól megy a győri központú szolgáltató vállalatnak

Tizennégy százalékkal 8,7 milliárd forintra növelte árbevételét tavaly a győri székhelyű, autóipari Leadec Kft., amely munkavállalóinak számát húsz százalékkal bővítette a Makláron hatodikként megnyitott telephelyével – közölte a stuttgarti központú Leadec csoporthoz tartozó magyarországi vállalat.

Az autóipari vállalatok elektromos rendszereinek kivitelezésével, karbantartásával és az üzemeken belüli logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó vállalat nyeresége a nyilvános céginformációs adatok szerint elérte a 102 millió forintot. Tavaly 48 millió forint vesztesége volt.     A tájékoztatás idézi Dákai Ferenc ügyvezető igazgatót, aki szerint a tavalyi teljesítményben szerepet játszottak azok a technológiai és informatikai beruházások, amelyeket a társaság 2018-ban hajtott végre. A cégvezető idénre is a 2019-hez hasonló árbevételt prognosztizál.

Kitért arra, hogy a koronavírus-járvány a Leadec Kft.-t is erőteljesen érintette: a vállalat létszámának mintegy harmada állásidőre kényszerült, tíz százaléka otthonról vagy otthoni készültségben dolgozott. Munkavállalói megtartása érdekében a cég munkahelyvédelmi pályázatokon vett részt, amelyeken eddig 45 millió forint támogatást kapott.     A járvány kedvezőtlen hatásai ellenére a Leadec-csoport Győrben megkezdte szolgáltató központjának létrehozását, amelyhez állami támogatás igénybevételét tervezik. Az előkészítés elkezdődött, negyven munkavállaló online már felkészült feladatára és megkezdték az első nemzetközi megbízások teljesítését. A szolgáltató központban dolgozók létszáma a további ütemekben közel nyolcvanra növekszik.

A cég honlapja szerint a vállalat Magyarországon több mint 730 embert foglalkoztat. Győr és Maklár mellett Kecskeméten, Szentgotthárdon, Szombathelyen és Miskolcon rendelkezik telephellyel.

A stuttgarti központú Leadec-csoport tavaly 900 millió euró (316,5 milliárd forint) árbevételt ért el, világszerte csaknem húszezer embert foglalkoztat több mint háromszáz telephelyükön.

A csoport globális szolgáltatásai az autóipari vállalatoknál kiterjednek a mérnöki, az installációs, a karbantartási és támogatási szolgáltatásokra, valamint a helyileg igényelt feladatok ellátására.