Hibrid Jeepek

Bemutatta első plug-in hibrid modelljeit a Jeep. Az új Renegade 4xe és az új Compass 4xe szeptembertől rendelhető a magyarországi márkakereskedésekben. Mindkét modell elérhető 190 vagy 240 lóerős teljesítménnyel, 50 kilométer tisztán elektromos hatótávval, fokozott biztonsággal, alacsony környezeti terheléssel.

Jeep__4xe (11)

Az új terepjárók megnövelt teljesítménnyel, fokozott biztonságot garantáló fejlesztésekkel, folyamatosan rendelkezésre álló összkerékhajtással, hibrid üzemben kevesebb, mint 50 g/km szén-dioxid-kibocsátással járulnak hozzá az élvezetes, egyben fenntartható autózás élményéhez. Látványos teljesítményeiket a 4xe jelzésű SUV-k egy 1,3 literes benzines turbómotor, valamint a hátsó kerekek között elhelyezett villanymotor segítségével érik el. Az önmagában is hatékony turbóaggregát teljesítménye kiviteltől függően 130 vagy 180 lóerő. Az elektromos motor ezt egészíti ki 60 lóerővel.

Jeep Compass S_4xe (14)

A hibrid hajtás teljesítményéhez a belsőégésű motor 270, az elektromos erőforrás 250 newtonméter nyomatékkal járul hozzá. Az erősebb modellek álló helyzetből kevesebb, mint 7,5 másodperc alatt gyorsulnak óránként száz kilométeres sebességre. Ugyancsak fontos, hogy a tisztán elektromos hajtással óránként akár 130 kilométeres sebességgel is haladhatunk, a hibrid üzemben elérhető végsebesség pedig 200 kilométer/óra. A 11,4 kWh kapacitású akkumulátorok menet közben vagy külső forrásból egyaránt tölthetők.