Hibrideket és vérbeli sportkocsit jelölt a Renault

Év Magyar Autója

Különleges autót jelölt a Renault a Magyar Év Autója 2021 díjra, a Mégane R.S. Trophy-R modellt a sportkocsik között nevezték. A tavalyi Magyarország Autója 2020 győztes Clio ezúttal villamosított változatban próbál szerencsét a kisautó kategóriában. A Renault hazai importőre az Év Zöldautója 2021 díjért pedig a konnektoros Capturt indítja.

Renault Mégane R.S. Trophy-R

A rekordok megdöntésére tervezett Renault Mégane R.S. Trophy-R életre kelti az autósport iránti szenvedélyt. Egyesíti magában a technológiát és az örömöt az egyedi vezetési élmény érdekében. A Trophy-R Laurent Hurgon pilótával legyőzte saját legjobb idejét a Nürburgring északi pályáján, hogy új 07:40:10-es pályarekordot állítson fel elsőkerék-meghajtású járműként. 1,8 literes, turbós motorja 300 lóerős, legnagyobb nyomatéka 400 Nm. Az 1306 kilós kétüléses sportkocsi 5,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 kilométer/óra sebességre, a végsebessége 262 kilométer/óra.

Renault Clio E-Tech Hybrid

2020 - Renault CLIO E-TECH tests drive

A 140 lóerős Clio E-Tech képes 100 százalékban elektromos elindulásra, valamint lassítás és fékezés során az akkumulátor visszatöltésére, a tisztán elektromos járművekhez hasonlóan. Városi használat során a Clio E-Tech Hybrid akár az idő 80 százalékában elektromos hajtással működik, így akár 40%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint egy belső égésű motor. A kombinált ciklusban az új Clio szén-dioxid-kibocsátása kevesebb, mint 100 gramm/kilométer.

Renault Captur E-Tech Hybrid Plug-in

2020 - New Renault CAPTUR E-TECH Plug-in tests drive

A Captur E-Tech Hybrid Plug-in a legelső a B-szegmensben, amely 100 százalékban elektromos üzemmódban és vegyes ciklusban akár 50 kilométer, városban pedig akár 65 kilométer hatótávolságot biztosít. A WLTP kombinált ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztása 1,5 liter/100 kilométer, szén-dioxid-kibocsátása pedig 32 gramm/kilométer. A vezetés élményét 160 lóerős teljesítmény garantálja. Akkumulátorának kapacitása 9,8 kWh.

Év Magyar Autója díjak

Nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, melyik lesz 2021 „legmagyarabb”, illetve a magyar piacon a „legjobb” és „legzöldebb” autója. Összetett szempontrendszer alapján választják ki az adott évben nevezettek (magyarországi gyárakban összeszerelt autók) közül a „legmagyarabb” autót. Ugyancsak meghirdették a Magyar Év Autója 2021 díjat, amelynek birtokosa lesz a zsűri döntése alapján kategóriájában (kisautók, családi autók, üzleti autók, szabadidő-autók, kishaszonjárművek, sportautók) a magyar piacon a „legjobb” autó. Továbbá kihirdették az Év Zöldautója 2021 díjat, a zsűri választja ki az adott évben nevezettek közül a „legzöldebb” autót két kategóriában (villanyautók és plug-in hibridek). Kiosztják az Év Beszállítója 2021 díjat, amely a magyarországi gyártóhellyel rendelkező autóipari vállalatok közül a “legmegbízhatóbb” beszállítót jelöli. Az összes nevezett autó közül a közönség szavazata dönti el, hogy melyik modell kapja a Közönségdíj 2021 díjat.

További részletek: www.evmagyarautoja.hu