Holnap újraindul a szentgotthárdi motorgyár

Fokozatosan újraindul a termelés az Opel Szentgotthárd motorgyárban szerdától – közölte Kaszás Zoltán, a gyár sajtószóvivője.

A munka május 13-án a háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártásával indul újra, a PSA-csoport összes gyárában bevezetett – a szakszervezetekkel és az üzemi tanáccsal is egyeztetett – szigorú egészségvédelmi intézkedések betartásával.        A bevezetett óvintézkedések közé tartozik a testhőmérséklet önellenőrzése, védőszemüveg és higiéniai maszkok viselése, a biztonságos távolság betartása, a munkaállomásokon és a pihenőhelyeken az ajtók nyitva tartása, a kilincsek érintésének kiküszöbölése, a szerszámok és munkafelületek fokozott tisztítása. Ügyelnek a beérkező alkatrészek “pihentetésére”, és a műszakváltásokat úgy ütemezik, hogy a dolgozók találkozását elkerüljék – ismertették.

A közleményben idézték Yann Vincentet, a PSA csoport gyártásért felelős alelnökét, aki közölte: “fokozatosan és biztonságosan” indítják meg a gyártást, “ez a két kritérium határozza majd meg az elkövetkező hetek és hónapok döntéseit”.    Az Opel Szentgotthárd március 23-án állította le a termelést a koronavírus-járvány miatt.     A gyárban háromhengeres turbó PureTech benzinmotorok készülnek, amelyek sorozatgyártása az idén januárban kezdődött.