A vírus miatt leállítja a gyártást a Hyundai

A Hyundai dél-koreai autógyártó megkezdte belföldi járműgyártásának teljes leállítását ideiglenes jelleggel, mert a koronavírus miatt komoly fennakadások vannak a kínai alkatrészszállításban. A japán Nissan pedig úgy döntött, hogy elhalasztja kínai gyárainak újraindítását.

A Hyundai Motor fokozatosan beszünteti járműgyártását Dél-Koreában, mert megszakadt az alkatrészellátási lánc, számos kínai beszállító ugyanis leállította a termelést.
A Hyundai addig nem újítja fel belföldi járműgyártását, amíg nem talál új beszállítókat, lehetőleg Dél-Koreában.     Dél-Korea tavaly 1,56 milliárd dollár értékben importált autóalkatrészeket Kínából a 2018. évi 1,47 milliárd dollár után.

A Nissan azt jelentette be, hogy elhalasztja négy kínai gyárának újraindítását. A holdújév ünnepnapjai alatt állt a Nissan-gyárak termelése, és a tervek szerint február 4-én kellett volna újraindulniuk. A cég azt közölte, hogy három gyárában a termelés újraindítását február 10. utánra, negyedik gyárában még későbbre, 14. utánra tervezik.