Újabb dél-koreai gyár települ Tatabányára

A tatabányai ipari parkba települhet a dél-koreai Soulbrain, a felépítendő új üzemben lítiumos akkumulátorokhoz szükséges elektrolitot állítanak majd elő. Az építkezéshez négyhektáros területet értékesített a Soulbrain magyarországi leányvállalatának a Nipüf-csoport – közölte a Nipüf Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.

A Nipüf tájékoztatása szerint a beruházás első ütemében egy 4700 négyzetméteres csarnok épül meg, ahol negyven új munkahely jön létre. A tervek szerint 2020 végén megkezdhetik a próbaüzemet a gyárban.    A közlemény szerint a telek értékesítése előtt elvégezték a közúti kapcsolatok megteremtését, valamint a közműveket a telekhatárig kiépítették. A közleményben az ingatlanvásárlás és a beruházás várható összegét nem jelölték meg.

Az MTI információi szerint az ingatlanra 2019. december 30-án bejegyezték a Soulbrain Hungary Kft. tulajdonjogát, a telken földmunkát még nem végeztek. A felépülő üzem termékeit az elektromos járművek akkumulátorait gyártó két dél-koreai üzem használhatja majd fel, az SK Innovation Komáromban és a Samsung Gödön.

A vállalat 2019 májusában mutatta be terveit és technológiáját az önkormányzatnak és a szakhatóságoknak. A város akkori vezetése támogatta a beruházás megvalósítását. A megismert információk szerint az üzem létesítése nem igényel előzetes környezeti hatásvizsgálatot.