Elektromos buszokkal és teherautókkal bővítettek

Elektromos busz, teherautó és furgon piaci bevezetését kezdte meg az Eurotrade Kft.

A jövőre 30 éves járműértékesítéssel foglalkozó vállalat a több mint 8500 belsőégésű motorral szerelt jármű értékesítésével kimagasló piaci és szakmai tapasztalattal rendelkezik. A zöld energiatermelés piacára már korábban betette a lábát a cégcsoport, két átadott és két építés alatt álló naperőművekkel mintegy 5000 háztartás energiaigényét elégíti ki évente. Az Eurotrade cégcsoport tagjainál több mint 100 MW kapacitású BYD napelemekkel szerelt naperőműpark építése és fejlesztése folyik jelenleg is.

BYD

A BYD 2017 áprilisában nyitotta meg a komáromi buszgyárát. A BYD busz portfóliójában 8-12 méter hosszú járművek szerepelnek. Az Európába szánt modellek közt szerepel a T3 elektromos kisteherautó, speciális elektromos konténer szállító vontató, T6 elektromos 7,5 tonnás jármű és T8 elektromos 18 tonnás közúti teherautó.

Az Eurotrade Kft. e-Truck & e-Bus piacbevezető szakmai napján két K9 típusú 12 méteres autóbuszt mutattak be sajtó és az önkormányzati szektor képviselőinek. Európában itt volt látható és tesztelhető először a T3 típusú 2620 kilogramm összgördülő tömegű elektromos hajtású zárt furgon, valamint a T6 típusú 7490 kilogram összgördülő tömegű elektromos hajtású dobozos felépítménnyel szerelt teherautó. A T3 kisteherautó legfőbb erénye a teljes terhelés melletti 300 kilométer futásteljesítmény egy töltéssel. A 3,5 köbméteres raktérbe 920 kilogramm árut lehet pakolni. A T3 elektromos furgon 2020 első felétől rendelhető az Eurotrade Kft. kínálatából.

Az európai premier másik különlegessége a teljesen elektromos 7,5 tonnás dobozos felépítménnyel rendelkező BYD T6 teherautó. Az alvázas kivitel terhelhetősége: 4090 kiló. A sajtóanyag szerint teljes terhelés mellett 240 kilométert lehet vele megtenni egy töltéssel. Szállítását 2020 év végétől tudja teljesíteni az Eurotrade Kft.