Gyorsabb, mint a Formula 1

Az első elektromos versenyautó, amely legyőzte a Formula 1-et: a Volkswagen ID.R  újra történelmet írt az autóversenyzésben a Goodwood Festival of Speed idei eseményén felállított új időrekorddal. Romain Dumas az Anglia déli részén lévő 1,86 kilométeres pályát  mindössze 39,9 másodperc alatt tette meg.

Az 500 KW-os (680 lóerős) elektromos versenyautó 1,7 másodperccel megdöntötte a 20 évig érvényben levő rekordot. Az előző rekordot a híres hegymeneten Nick Heidfeld érte el 1999-ben egy 574 KW (780 lóerős) McLaren-Mercedes MP4 / 13-as, belső égésű motorral hajtott autóval.

„A Goodwood Festival of Speed minden idők legjobb eredményének számító idejével  a Volkswagen ID.R  ismét megmutatta, hogy a Volkswagen elektromos motorral futó versenyautója még a legerősebb hagyományos hajtásokat  is felül tudja múlni” – mondta Sven Smeets,  a Volkswagen Motorsport igazgatója, majd hozzátette „Romain Dumas kihasználta az ID.R teljes potenciálját ezen a rövid, de trükkös pályán. Dumas a Pikes Peak-en aratott győzelme  és a Nürburgring-Nordschleife-i pályán  beállított e-rekordja után most újabb mérföldkőhöz érkezett az elektromos mobilitás terén.