250 ezer automatikus váltó Szentgotthárdról

Elkészült a negyedmilliomodik automatikus sebességváltó az Allison Transmission magyarországi gyárában.

A termék egy Series 4000 Torqmatic modell, amelyet hamarosan az egyik legnagyobb belga autóbusz és ipari járműgyártóhoz, a Van Hool céghez szállítanak ki. A fenti alkalomból az Allison és a helyi társvállalatok munkatársai összegyűltek, hogy megünnepeljék az elmúlt 19 év során, az automata sebességváltók szerelése terén elért sikeres munkájukat. Rezsnyák Péter, az Allison Transmission magyarországi gyárának igazgatója elmondta: „Büszkeséggel tölt el, ha arra gondolok, hogy negyedmillió olyan sebességváltó működik a világban a legkülönfélébb alkalmazású járművekben, melyet ez a maroknyi, de nagyon elkötelezett csapat szerelt össze itt, Szentgotthárdon.”

Allison

Az Allison Transmission Észak-Amerikán kívül Indiában és Magyarországon rendelkezik gyártóbázissal. A magyar gyár, amely Szentgotthárdon működik, Series 3000 és 4000 típusú automata váltókat szerel össze, melyeket világszerte szállítanak ki különféle járműgyártók részére. A gyár, mely 2000-ben indította el a termelést – akkor még a General Motors tagjaként – 2011-ben egy újonnan felépített, saját épületbe költözött át. Kezdetben Series 3000 sebességváltókat gyártottak, majd a termelés 2005-ben kíbővült a Series 4000 palettájával. Mióta 2011-ben beköltöztek az új épületbe, lett elegendő hely ahhoz, hogy tevékenységüket tovább bővítsék, az un. végszerelő központtal – ahol a szakemberek a váltót a leendő felhasználó igényei szerint szerelik készre.

2012-ben megnyílt az Allison Élményközpont is Szentgotthárdon. A 6 hektáros területen a vásárlók még többet tudhatnak meg a cégről, a termékekről és a technológiáról, miközben lehetőségük nyílik személyes tapasztalatok megszerzésére az automata sebességváltók teljesítményére vonatkozóan. Az Élményközpontban közúti és terepes alkalmazásokat is vezethetnek a vendégek, ezzel lehetővé téve a vásárlók részére, hogy akár a sofőrülésből értékeljék az Allison automata váltó előnyeit változatos és nagy kihívást jelentő körülmények között.