Szakított a BILK

A BILK Logisztikai Nyrt. árbevétele 5,99 millió euró volt az idei első fél évben, 6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest; a raktárak bérbeadásából és raktárcsarnokok üzemeltetéséből származó üzemi eredmény csaknem elérte a 2,76 millió eurót, ami 8 százalékkal több, mint 2017 első hat hónapjában.

A közlemény szerint a több mint 182 ezer négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park működésének csaknem valamennyi területén növelte hatékonyságát. A raktárak, raktári irodák és irodák kiadottsági mutatója június 30-án 98,3 százalékos volt, ami 2,3 százalékponttal több az egy évvel ezelőttinél. Ennek megfelelően javult az üresedési mutató is, ami az idei első fél év végén 1,7 százalék volt.    A társaság a tavalyinál 7,4 hektárral nagyobb, 77,4 hektáron üzemel, miután megvásárolt egy mezőt, amelyen 30 ezer négyzetméternyi raktárt építenek.

A BILK tájékoztatása szerint az első negyedévben megkezdődött egy 3800 négyzetméter alapterületű új magasraktár építése is. A komplex logisztikai szolgáltatások nyújtására alkalmas csarnok kizárólagos használatát leendő bérlője több mint 11 évre előre lekötötte. A több mint félmilliárd forint értékű beruházás előreláthatóan szeptemberben elkészül – közölték.

A vállalat az első fél évben nyilvános részvénytársasággá alakult át, hogy részvényei 49 százalékának a Budapesti Értéktőzsdén való értékesítését követően szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) folytassa tevékenységét. Az értékesítés eredmény nélkül zárult, mert az eljárás során nem jött létre megfelelő ár melletti, a szit törvény által elvártakkal is összhangban lévő, optimális befektetői struktúra.

A társaság továbbra is elkötelezett, hogy tevékenységét a jövőben szabályozott ingatlanbefektetési társaságként folytassa, vizsgálják a megvalósításhoz szükséges lépéseket – hangsúlyozta közleményében a BILK.