Kecskemét: a B-osztály megy, az A-osztály jön

A Mercedes-Benz A-osztály amszterdami bemutatóján a Peter Zischka, a kompakt autók gyártásáért felelős menedzser elmondta, hogy idén nagy változások várhatók a kecskeméti gyárban.

A cél a kecskeméti gyár teljes kapacitáson tartása, ezért döntött úgy a Daimler vezetése, hogy a kifutó B-osztály helyett egy igazi volumenmodell, az A-osztály gyártását bízza a magyarországi üzemre. A kompakt modellek gyártóbázisa marad Rastatt, ott dől el, hogy Kecskeméten milyen autót gyártanak. Most úgy döntöttek, hogy a CLA és a CLA Shooting Brake mellett idéntől az A-osztály készül, a B-osztály pedig már nem.

Mercedes-Benz A-Klasse Exterieur: designo mountaingrau magno Mercedes-Benz A-Class Exterior: designo mountain grey magno

A menedzser nem nevezte meg az A-osztály gyártásának pontos indítását, de azt megerősítette, hogy idén lesz a váltás. Úgy tudjuk, a gyárban már készülnek az A-osztály gyártására.

Mercedes-Benz A-Klasse Interieur: Polsterung Mikrofaser DINAMICA / Ledernachbildung ARTICO Exterieur: designo mountaingrau magno Mercedes-Benz A-Class Interior: Upholstery DINAMICA microfibre / ARTICO man-made leather Exterior: designo mountain grey magno Azt is megtudtuk, hogy a többi gyárhoz hasonlóan a kecskeméti is kész hibridek és akár teljesen elektromos modellek gyártására, erről részletesebb tervek nem ismeretesek.

Peter Zischka megerősítette, hogy nem terveznek változtatásokat a létszámmal kapcsolatban, de mivel az a cél, hogy a gyár a maximumot nyújtsa, nem zár ki további bővülést.