Darabonként 13 millió forintért vett 2600 járművet a rendőrség

Mintegy 33,7 milliárd forint értékben több mint 2600 új szolgálati gépkocsit szerzett be a rendőrség 2017-ben – jelentette be az országos rendőrfőkapitány.    Papp Károly kiemelte: az új gépjárművek megérkezésével a rendőri személygépkocsik átlagos életkora 6,4 évről 2,4 évre csökkent.

Mint mondta, a határrendészeti feladatok ellátásának támogatására 300, a határvadász bevetési osztályoknak az állomány növekedése miatt pedig 457 jármű beszerzésére nyílt lehetőségük 15,6 milliárd forint értékben.    A rendőri szolgálati gépkocsik amortizációs cseréjeként 1837, a bűnügyi és az ügyintézői gépjárművek cseréjére pedig 595 gépkocsival bővül a gépjárműpark 22,2 milliárd forint értékben. Utóbbiak beszállítása 2018. március 31-ig történik meg – tette hozzá.

A határőrizeti feladatok támogatására tizenhét mobil hőképfelderítő eszközt vásárolt a rendőrség 1,2 milliárd forint értékben nemzeti költségvetési forrásból, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága pedig tíz nagy teljesítményű Skoda Octavia RS típusú szolgálati gépkocsit szerzett be az autópályán szolgálatot ellátó állomány részére.    A budapesti gépjárműátadón a Készenléti Rendőrség 234, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 232, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 106, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyolc, valamint a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ hét gépkocsit vehetett át.

A most átadott csomagban országos szinten Skoda Octaviák, Mercedes-Benz B-osztály, Volkswagen Caddy-k, Audi A3 Sedanok és Suzuki Vitarák jöttek, de vettek Crafter és Sprinter kisbuszokat is.

6 Comments on Darabonként 13 millió forintért vett 2600 járművet a rendőrség

  1. 2600 jármű???? Nem sok az egy kicsit? Kiadásilag!! (azon kívül minek egy rendőrautónak olyan extra pl, hogy metálfény???) Ez lehet nagyon szép, de hogy állunk a mentők gépjármű állományával?? Arra tizedannyit se fordítanak, és így is autó hiány van sok megyében, ebből kifolyólag tartalék autó szinte nincs. És mennyi áll meghibásodva vagy sérülten, javításra várva? Az átlagéletkoruk most javult, néhány tíz darabot át is adogatnak, amit fényeznek is szépen, mert ez év végével sok roncsot végleg le kellett állítani a 13 éves koruk miatt. A futott km-ekről, ami gyakran 4-600 ezer km, ne is beszéljünk. De az alig 200 ezret se futott 5-7 éves rendőrautókat már illik azért lecserélni. Hajrá Magyarország!

  2. Elmentek ti a 3,14-csába a Skoda kombikkal a határvadászat során! De még a Skoda sem kerülhet 13 millába darabonként, pláne ha 2300 darabot vesz valaki ! Ez azért bűnszagú, lássuk be. És mi van a Dusterrel ? Abba nem fér el a magyar rendőr vagy a határvadász egója ?

    • De belefér a magyar rendőr egója. Vettek még Dacia Duster, Suzuki Vitara és rengeteg Mercedes Sprinter 4×4 és vagy 20 db. csapat szállítóbuszt. A 13 millió meg átlag ár. Egyáltalán nem luxus felszereltségű autók. Lehet csinálni a hangulatot de csak magát idegesíti. Tök mindegy mit csinálnak csak lehessen beszólni.

  3. A kórházak mikor kapnak 33 milliárdért új ágyakat? Vagy a tanárok mikor kapnak 33 milliárdért okos táblákat?

Comments are closed.