Fagyit kaptak a munkások

A hőség az ipari üzemekben dolgozók számára is rendkívül megterhelő. Az Apollo Tyres tavasszal átadott gyárában nem csak az ilyenkor kötelező intézkedések védik a dolgozókat. A rendszeres hűtött limonádén és vízosztáson felül augusztus 4-én a legmelegebb órákban 13:00 és 16:00 között fagylaltosztással is meglepték őket.

Összesen több mint 85 kg fagylaltot fogyasztottak el a munkatársak pénteken, ami 12 vödörben csaknem 100 litert jelent. Önmagában rekordszámba megy, hogy 3 óra alatt 700 közepes adag fagyit préseltek ki a gépből. Nem csak az Apollo Tyres közel 500 munkatársa kapott a hűsítő édességből, hanem a gyár területén, a gyártásban dolgozó partnercégek alkalmazottai is.

Bár a gyáron belül a szellőzés, klimatizálás megoldott, kifejezetten kellemes a hőmérséklet, vannak olyan részlegek, ahol évszaktól függetlenül magasabb a hőmérséklet. Ilyen például az ún. vulkanizálás, itt van most a legnagyobb hőség, ide most párásító ventillátorokat is kihelyeztek.

Az Apollo Tyres tavasszal átadott gyöngyöshalászi abroncsgyárában augusztus elseje óta osztanak vizet. Pár nap alatt csaknem 2000 palack hűtött víz, illetve cukormentes ízesített víz, limonádé fogyott el.