Tudta, hogy naponta 40 ezer buszjárat közlekedik Magyarországon? Most már a Google is tudja

A Volán Egyesülés a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szakmai támogatásával közzétette a regionális Közlekedési Központok és a Volánbusz Zrt. helyközi autóbusz menetrendjét a Google Maps felületén.

Az adatok tartalmazzák a teljes hazai helyközi autóbuszok közel 30 ezer kilométeres úthálózatát, a több mint 40 ezer megállóhelyet és a naponta több mint 40 ezer járatot. A féléves fejlesztés eredményeként a Google Maps térképes megjelenítésével tervezhetővé vált a települések közötti autóbuszos utazás átszállásos kapcsolatokkal a vasút és a felületen megjelenő helyi szolgáltatók járataival is.

A Google Maps felülete eltérő módon kezeli a megállóhelyek települési közigazgatási határon kívüli elhelyezkedését, illetve a kerülő-, valamint az olyan útvonalakat is teljesítő járatokat, melyek egy vonalra felfűznek olyan településeket is, amelyek nem egy útvonalon fekszenek, ezért a keresési eredmény pontatlan lehet. Erre tekintettel célszerű a Google Transit felületén kapott eredményt a www.menetrendek.hu oldalon találtakkal összevetni.

A menetrendek elektronikus felületen történő újabb publikálása a közösségi közlekedés vonzóbbá tételét hivatott szolgálni az egyéni közlekedési formát választók számára is.