Saját gyáraira is költ a Peugeot

A PSA-csoport 200 millió eurót fektet be a sochaux-i üzem modernizációs projektjébe. A csoport célja, hogy az üzemet francia mintaüzemmé alakítsa át. A projektet Sochaux 2022 névre keresztelték.

A beruházás célja, hogy egyszerűsítsék a munkafolyamatokat, annak érdekében, hogy teljesen kihasználják a kelet-franciaországi gyár kapacitását. Céljuk az is, hogy megteremtsék az üzemrészek közti jobb összeköttetést. A sochaux-i üzem jelenleg egy elég komplex létesítmény, több mint 200 hektár kiterjedésű és több, mint 24 kilométer hosszú úthálózattal rendelkezik, amin naponta több tucat teherautó jár, hogy alkatrészeket és félkész járműveket szállítsanak egyik üzemrészből a másikba. Az átalakulási folyamat végén a gyár képes lesz alkalmazkodni a vásárlók igényeihez, az új gyártási számok meghaladják majd az elmúlt tíz év átlagát, hiszen évente több, mint 400 ezer jármű gurul majd ki az üzemből, ahol hat különböző modell készül. Az elmúlt két évtizedben ez az első ilyen bevezetett rendszer Franciaországban. Egyaránt alkalmas acél és alumínium alkatrészek az eddigieknél sokkal gyorsabb gyártására.

A modernizációs folyamatok során építenek egy csúcsminőségű, logisztikailag jól elhelyezett flexibilis szereldét, melyben a legkorszerűbb technológiákkal dolgoznak. Az új üzem a legmodernebb technológiai fejlesztéseket fogja alkalmazni annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban állítsanak elő magas minőségű termékeket. A 21. századi elvárásoknak megfelelő gyáregységek jól szervezettek, és ergonómiailag tökéletesek lesznek az ott dolgozó nők és férfiak számára.

„Ma Sochaux-ban olyan emblematikus autók készülnek, mint a Peugeot 3008-as modell, ami a cég egyértelmű kereskedelmi sikerének bizonyult az eladások alapján” – mondta Maxime Picat, a PSA Group egyik vezetője. „Tudom, hogy számíthatok az üzem profizmusára, és dolgozóink kitartására, annak érdekében, hogy továbbra is megfeleljünk vásárlóink elvárásainak.” – tette hozzá.

Biró Milán