Michiganben nyitott tesztközpontot a GKN Driveline

A Michigan állambeli Brimley-ben található 0,1 hektáros létesítményben téli időjárási körülményeket szimulálnak majd. Svédország és Kína után így az USA lett a harmadik ország, ahol a cég tesztközpontot hoz létre.

A GKN Driveline célja, hogy új generációs és technológiailag fejlett rendszert építsenek elektromos járművek számára. Ezért hozták létre a Smithers Winter Test Centre-t, ami arra hivatott, hogy összkerék-meghajtással és elektromos hajtással kapcsolatos teszteket végezzenek, mérjék a motor várható élettartamát, erejét, nyomatékát téli körülmények között.

A Smithers Rapra téli tesztpálya mellé épített központ fő csarnokában négy autók emelésére szolgáló daru és három külön bejáratú garázs is található, így biztosítva a biztonságot és a „privát szférát” a GKN Driveline ügyfeleinek.

A michigani központ világszínvonalú, ha extrém időjárás vagy útviszonyok szimulálásáról van szó. Több, mint háromszáz hektáron tesztelhetők ott kétajtós kisautóktól tizenhat kerekű kamionokig mindenféle jármű.

A brit cég mérnöki részlegének igazgatója, Gavin Streather szerint az 4×4-es hajtás iránti kereslet folyamatosan nő az ügyfelek körében, így az elektromos megoldások mellett ez lesz a jövőben leginkább terjedő járműipari technológia.

Biró Milán