A nyírbátori ipari parkban építi fel új üzemét a Rosenberger

német
Nyírbátorban az ipari parkban építi fel új üzemét a német Rosenberger, a családi tulajdonban lévő cég a 3,1 milliárd forintos beruházásához telket vásárolt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzattól.

Máté Antal polgármester az adás-vételi szerződés aláírásakor az MTI-nek elmondta: a Rosenberger Magyarország Kft. hathektáros területet vásárolt a helyhatóságtól négyzetméterenként háromezer forintos áron, csakúgy, mint a korábbi beruházók.

Francisco Papp, a kft. magyar származású ügyvezetője arról tájékoztatott, hogy a 6000 négyzetméter nagyságú üzemcsarnokot, ahol járműelektronikai alkatrészeket gyártanak majd, valamint az 1000-1000 négyzetméteres raktárt, illetve irodát és szociális helyiségeket a tervek szerint júliusra szeretnék elkészíttetni.    Máté Antal hozzátette: a hathektáros területen a cégnek lehetősége nyílik arra, hogy később további két lépcsőben fejleszthesse nyírbátori gyárát.

Francisco Papp megerősítette: a Rosenberger üzemépítését a magyar kormány 858 millió forinttal támogatja. Az új üzem engedélyes tervei várhatóan február elejére lesznek meg, de közben már egyeztetnek a kivitelezővel, s tél végén indulhatnak az építési munkálatok.    A júliusi átadás után ötszázan dolgoznak majd az új üzemben, a létszámot ezután ezerre növelik.

Jelenleg a Rosenberger egy bérleményben már 420 dolgozót foglalkoztat Nyírbátorban, 380 operátort, valamint az őket irányító 40 felső- és középvezetőt, illetve más alkalmazottakat.