Új csarnokkal bővült a gyáli logisztikai központ

Több mint 22 ezer négyzetméteres csarnokkal bővítette a gyáli logisztikai központját a Goodman Csoport. A globális ingatlanvállalat új létesítményét Kerekes István, a Goodman magyarországi vezetője adta át.

Kerekes István felidézte, hogy az ausztrál gyökerű cég 3 parkkal van jelen Magyarországon: Gyálon, Üllőn és Kecskeméten. A gyáli 5,3 hektáros terület 2008 óta van a Goodman tulajdonában, a mostani – 3 épületből álló, 22 200 négyzetméteres – fejlesztéssel a gyáli központ összterülete meghaladja a 44 700 négyzetmétert.

Kerekes István elmondta, hogy az új gyáli létesítmény spekulatív fejlesztésként épült mindössze néhány hónap alatt, és a csarnok 4750 négyzetméteres területére már előbérleti szerződést írtak alá. Kiemelte: “az előbérleti megállapodás határozottan mutatja, hogy Budapest térségében számottevő a kereslet a magas minőségű logisztikai területekre”.    A vezető beszámolt arról is, hogy Gyálon a mostani beruházással minden lehetőséget kihasználtak, Üllőn azonban további fejlesztési lehetőségek vannak. Hozzátette, a társaság szándéka, hogy nemcsak Üllőn bővít, hanem keresi a további fejlesztési lehetőségeket Magyarországon.    Kerekes István kitért arra is, hogy összességében a Goodman ingatlanjainak kihasználtsága 97 százalékos, Magyarországon ez a mutató 100 százalék.

A saját tulajdonú ipari ingatlanok fejlesztése és kezelése terén vezető globális ingatlanvállalat 23 milliárd euró értékű ingatlanvagyont kezel Európa-szerte, amelyek alapterülete több mint 17 millió négyzetméter.

A Goodman Üllő Logistics (Hungary) Kft. a nyilvános cégadatok szerint 2,186 millió euró (mintegy 675 millió forint) árbevételt ért el 2014-ben, és ennél valamivel kevesebbet, 2,169 millió eurót 2015-ben, miközben üzemi nyeresége 766 ezer euróról 772 ezer euróra nőtt.