Sorozatban készül a 48 voltos hibrid

A Continental megkezdte az első 48 voltos hibrid meghajtás sorozatgyártását.

A Continental elektromossá teszi a Renault Scénic és Grand Scénic modellek dízellel futó változatainak egyik típusát. A hibrid asszisztens nevet viselő rendszerben először alkalmazzák a 48 voltos hibrid meghajtást sorozatban gyártott autóban. A hagyományos önindító és generátor helyett a rendszer egy elektromos motort használ, amely folyamatos üzemben hat kilowattnyi teljesítményt ad le (átmenetileg 10 kW-ra is képes), és a motor főtengelyét egy szíj segítségével hajtja meg.

A Continental mérnökei a Renault-val karöltve 2013-óta dolgoztak a hibrid meghajtás kifejlesztésén.A megoldás kulcsa az alacsony feszültségű hibrid technológia, amely 48 volton működik. A Continental 48 voltos megoldását kifejezetten könnyű integrálni a jelenlegi belsőégésű motorokkal, mivel nincs szüksége nagyobb helyre, mint egy hagyományos önindítónak és generátornak. Ez az elektromos motor kiváló teljesítmény-méret arányának köszönhető, amely nem tartalmaz ritkaföldfémeket. Az ideális kialakítás az állórész vízzel való hűtésével, valamint az indukciós motor nagy hatékonyságával érhető el. A helytakarékosság érdekében az inverternek, amelyik az akkumulátorban tárolt egyenáramot alakítja át a működéshez szükséges váltóárammá, a motor fedelében találtak helyet. A beépítésre kész 48-voltos meghajtást a Continental nürnbergi gyárában állítják elő, amely a komplex elektronikai modulok – például az automata váltónál használt egységek – gyártására specializálódott.

Egy másik fejlesztésben az elektromos egység a motor és a váltómű közé is beszerelhető, így a belvárosi forgalomban lehetővé válik például a tisztán elektromos meghajtású közlekedés – a megoldás későbbi modellekben válhat elérhetővé, a rendszert jelenleg tesztelik.