Terjeszkedik az Apollo Tyres

Hivatalosan is átadta új, Ázsiáért felelős globális fejlesztőközpontját az Apollo Tyres Indiában. Ezzel egy időben bejelentették: megkezdik hetedik gyáruk építését is, ami a Gyöngyöshalászon most épülő üzemet követi a sorban. Ahogy megkezdi a termelést a magyarországi üzem, és az itt készülő termékek az európai piacra kerülnek, ez a régió adja majd a cég bevételének felét – mondta Neeraj Kanwar, az Apollo Tyres alelnöke és ügyvezető igazgatója.

Az Apollo Tyres már most is jelentős nemzetközi gyártónak számít, hiszen az indiai üzemek mellett gyára van Hollandiában, illetve zöldmezős beruházással most épít egyet Magyarországon. A cég tovább terjeszkedik, a közelmúltban írtak alá szándéknyilatkozatot egy újabb, 72 millió euró értékű beruházásról, melynek keretében India dél-keleti részén alakítanak ki egy újabb ultramodern gyártóbázist.

apollo

Neeraj Kanwar, az Apollo Tyres alelnöke és ügyvezető igazgatója azt mondta:Amint a gyöngyöshalászi üzem látja el az európai piacot, ez a régió adja majd a cég teljes bevételének körülbelül a felét. Hozzátette: a cég kétszámjegyű forgalomnövekedésre számít.”

Ugyancsak ebben a hónapban adta át az Apollo Tyres új ázsiai kutató-fejlesztő központját a dél-indiai Chennai közelében. Ez a második globális kutató-fejlesztő központ, az elsőt Hollandiában hozták létre 2013-ban. E két központ az alap kutatási tevékenységen túl saját régiója termékfejlesztési igényeiért is felel: az enschedei létesítmény az európai és az amerikai, míg az ázsiai egység a teljes közel-keleti, afrikai, csendes-óceáni és ázsiai régióért.