300 kilométeres hatótávval jön az új e-Golf

A Volkswagen a Los Angeles-i Autószalonon egy világpremier keretében mutatta be az e-Golf modell legújabb generációját. A villanyautónak mintegy 50 százalékkal növelték a hatótávját.

A Volkswagen olyan új lítiumion-akkumulátorral szereli fel a 2017-es modellévre kifejlesztett e-Golfot, amelynek energiatároló képessége 24,2-ről 35,8 kilowattórára nőtt. Az új akkumulátor a gyorstöltő-állomáson (egyenáram/40 kW) egy óra alatt 80 százalékig feltölthető, míg éjszaka vagy a munkahelyen a fali töltőről (váltakozó áram/7,2 kW) kevesebb, mint hat óra alatt 100 százalékra, indulásra készre tölthető.

Az energia az eddigieknél is dinamikusabban alakul vonóerővé, az elektromos motor teljesítménye ugyanis immár 100 kW, azaz 15 kilowattal több az e-Golf első változatáénál. Ezzel együtt 270-ről 290 Nm-re emelkedett az elektromos gép maximális forgatónyomatéka. Az e-Golf átlagos elektromosáram-fogyasztása 12,7 kilowattórára (NEDC) adódott 100 kilométerenként, helyi szinten károsanyag-kibocsátás nélkül. A Volkswagen a 2017-es modellévre az e-Golf menetteljesítményein is javított, a nulla emissziójú négyajtós modell így álló helyzetből mindössze 9,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 150 kilométer/óra. Hatótávja az új európai menetciklus (NEDC) alapján akár a 300 kilométert is elérheti.

A Volkswagen nemrég mutatta be a Golf széles körű frissítését, amelynek fejlesztései az e-Golf legújabb változatában is megjelenik, köztük az új tervezésű teljesen LED fényszórókkal és a szintén teljes LED hátsó lámpákkal szerelt orr- és farkialakítással.

Az e-Golf a világ első elektromos autója, amelynek infotainment-rendszere mozdulatvezérléssel is kezelhető. A 2017-es modellévre az e-Golf vezetői segédrendszereinek kínálata is bővült, így már a közlekedési torlódás asszisztens (részben automatizált vezetés 60 kilométer/óráig), a városi vészfék-funkcióval kiegészített koccanásgátló új gyalogosfelismerő funkciója és a vészhelyzet-asszisztens (az autó automatikus lefékezése például a vezető cselekvőképtelensége esetén) is rendelkezésre áll.