Jól megy a Hankooknak

Hankook
Jelentősen, 42 százalékkal nőtt a koreai központú, magyarországi gyárral is rendelkező Hankook Tire gumiabroncsgyártó vállalat üzemi nyeresége a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest – közölte a cég magyar képviselete.  Az üzemi nyereség így 236,2 millió eurót tett ki az egy évvel korábbi 183,1 millió euró után.

A tájékoztatás szerint a növekedéshez elsősorban az ultra-nagyteljesítményű abroncsok európai és észak-amerikai értékesítésének bővülése, valamint a Koreán kívüli első gyári felszerelési üzletág járult hozzá.    Az előző negyedévhez képest 6,2 százalékkal nőtt a távol-keleti cég üzemi nyeresége.

A Hankook Tire világszintű árbevétele 1,315 milliárd euró lett a második negyedévben, ami enyhén elmaradt az egy évvel korábbi 1,334 milliárd eurótól, azonban mintegy 7 százalékkal meghaladta az első negyedévi 1,228 milliárd eurót.

Az összes értékesítés 37,7 százalékát kitevő ultra-nagyteljesítményű gumiabroncsok eladásai jelentősen nőttek, ami 2,6 százalékkal növelte a forgalmat a második negyedévben – írták a közleményben.

A cég tájékoztatása szerint a Hankook több első gyári felszerelési (OE) szerződést is kötött prémium autógyárakkal olyan csúcsmodellekhez, mint például az új BMW 7-es sorozat és a Porsche Macan.

A Hankook magyarországi gyára 2007-ben kezdte meg működését, a cég több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat, és évente 19 millió abroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok (városi terepjárók) és könnyű tehergépkocsik számára a Dunaújváros melletti Rácalmáson.

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat.