Magyarok a legjobb skodások között

Kihirdették a hatodik „Škoda Challenge” verseny győzteseinek névsorát: a Škoda kereskedések legjobb szakemberei az idei évben Dániából, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Lettországból, Ausztriából, Szlovákiából, Szlovéniából, Spanyolországból, Csehországból és Magyarországról érkeztek. 30 ország 165 szakembere mérte össze tudását a kétnapos csehországi döntőn.

 30 ország 165 szakembere mérte össze tudását a kétnapos döntőn Prágában és látogatott el a Mladá Boleslav városában található Škoda főhadiszállásra. Az utolsó megmérettetés mind elméleti, mind gyakorlati feladatokat magában foglalt. Így derült ki, hogy ki a legjobb szerviztechnikus, szerviztanácsadó, diagnosztikai technikus, fényező, alkatrész-ellátási vezető, értékesítési tanácsadó, a legjobb importőri képviselet illetve a legjobb csapat is. Korábban minden döntős a nemzeti elődöntőkön biztosította részvételét a csehországi mindent eldöntő erőpróbán.

A legjobb Škoda szerviztanácsadó díját a cseh Zdeněk Pazderka nyerte, a szerviztechnikusok mezőnyében pedig a spanyol David Grávalos bizonyult a legfelkészültebbnek. A lett Egīls Žizenis nyerte a fényezők versenyét, a legjobb diagnosztikai technikusnak pedig a dán Henrik Svane bizonyult. A legjobb csapat versenyében Csehország szakemberei végeztek az élen, az importőri képviselők küzdelmében pedig az osztrák Thomas Stockinger örülhetett az első helynek. Két területen is magyar győzelem született: a legjobb értékesítési tanácsadó címet Jandó Zsolt (Wolf Auto) hódította el, az alkatrész-ellátási vezetők versenyében pedig Bertók János (Palota Automobil) végzett az élen. Ezen felül a magyar csapatból Berta Balázs (Walter Autó) a szerviztanácsadók kategóriájában ezüst érmet, míg Varga Tamás (Miskolc Autó) a diagnosztikai technikus kategóriájában bronz érmet szerzett.