288 férőhellyel bővült a Hankook munkásszállója

144 darab kétfős lakóegységgel bővült a Hankook Tire Magyarország korszerű, dolgozóknak fenntartott szállója Dunaújvárosban. Az 1,8 milliárd forintos beruházásra a Hankook európai üzemének folyamatos fejlődése, ezáltal a dolgozók létszámának növekedése miatt került sor.

A Hankook további 144 darab kétfős, 26 m2-es lakóegységgel és a kényelmes mindennapokhoz szükséges közösségi terekkel bővítette ki apartman szállóját, a Hankook Házat. A korszerű épület mindössze 800 méterre helyezkedik el a cég telephelyétől, és olyan dolgozók vehetik igénybe teljesen térítésmentesen, akiknek lakhelye 50 kilométernél messzebb van, vagy amerre nem közlekedik a Hankook ingyenes buszjárata. Egy újabb négyemeletes lakószárnnyal és egy multifunkcionális kerti épülettel, összesen 7700 m2-rel bővült a komplexum, ami így már közel 20 000 m2-en biztosít kényelmes és színvonalas lakhatást a gyár dolgozóinak. A vállalat 1,8 milliárd forintot fordított a bővítésre. A tervezési munkát a CÉH Zrt., míg a kivitelezést a Kész Építő Zrt. végezte.

„Kiemelten fontosnak tartjuk dolgozóink munkakörülményeinek, életminőségüknek folyamatos javítását, fejlesztését, ezért törekedtünk korszerű, kényelmes lakhatási körülmények kialakítására. A Hankook Ház 2011-ben, 506 férőhellyel nyitotta meg kapuit, és az eltelt öt év alatt a gyár bővítése miatt a szálló bővítése is esedékessé vált”- mondta el Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Akár az eddigi két épületben, a kétágyas lakrészek itt is TV-vel, fürdőszobával és teakonyhával vannak felszerelve, illetve az Internet elérés is biztosított. A Hankook arra is figyelmet fordított, hogy az új épületrész ne csak a dolgozók életkörülményeit tegye kellemessé, hanem környezettudatos is legyen, ezért a szobákban modern épületgépészeti megoldásokat alkalmaztak: a lakrészek fürdőszobái padlófűtéssel, egyéb helyiségei mennyezeti felülhűtéssel és fűtéssel rendelkeznek.

Az új szárny megépülésével egy időben bővültek a szabadidős tevékenységek is: a szabadidő- és sportkomplexum mintegy 2000 m2-en áll a kikapcsolódni vágyó dolgozók rendelkezésére. Mivel az új szárny a korábbi sportpályák helyére épült, így ezek is átalakításon, bővítésen estek át: a műfüves focipálya mellett lelátó és öltözők is épültek, illetve egy új kiszolgálóegység is elkészült konyhával és grill terasszal. A komplexumhoz egy speciális gumiburkolattal ellátott kosárlabda és teniszpálya is tartozik.

A megnyitón részt vett Cseresnyés Péter, munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár is: „A Hankook Tire Magyarország jó példája annak, hogy vannak olyan külföldi befektetők – így a Hankook is -, amelyek nem csupán munkahelyeket teremtenek, hanem arról is gondoskodnak, hogy megfelelő munka- és lakhatási körülményeket biztosítsanak a magyar munkavállalóknak. A folyamatos fejlesztések, korszerű beruházások és a dolgozóik iránt tanúsított elköteleződésük példaértékű a magyar piacon” – fogalmazott Cseresnyés Péter.