140 tanuló végzett az Audinál idén

Christoph Hermreck, az Audi Akademie Hungaria vezetője, Fekete Dávid, Győr város alpolgármestere és Csóka Gergely, az Audi Akademie Hungaria szak- és továbbképzésért felelős vezetője a díjazottakkal
Idén 140 szakmunkástanuló tett sikeresen vizsgát az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében.

Velük együtt 2001 óta mintegy 1800 diák szerzett végzettséget a győri motor- és járműgyártó számos szakmai díjjal elismert képzésében. A 2015/16-os tanév 11 legjobb fiatal szakembere idén is elismerésben részesült. A kitüntetéseket Christoph Hermreck, az Audi Akademie Hungaria vezetője, valamint Fekete Dávid, Győr város alpolgármestere adták át a frissen végzett diákoknak.

„Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy immár 15 éve élen járunk a hazai duális szakképzésben“ – fogalmazott Knáb Erzsébet, az Audi HR-vezetője a jubiláló rendezvény alkalmából. „Prémiumgyártóként nagy hangsúlyt fektetünk a fiatalok minőségi oktatására, tehát már az iskolapadban felkészítjük őket a jövő kihívásaira. Az elmúlt esztendőkben beigazolódott, hogy a duális képzésünkben részt vevő diákok naprakész ismeretekkel felvértezve lépnek ki a munka világába, ahol maradéktalanul megállják helyüket.“

Az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében 2001 óta több mint 1800 tanuló vehette kézbe szakmunkás-bizonyítványát. A vállalat oktatási palettája – amely jelenleg 13 szakmát foglal magába – szeptembertől két új szakmával is bővül: a diákoknak lehetőségük lesz járműipari karbantartó technikus, valamint alternatív gépjármű hajtási technikus szakokon is tanulmányokat folytatni. Ezen kívül napjaink legújabb trendjeinek megfelelően a fiatalokat új képzési módszerek és technikai eszközök is várják a jövőben a győri négykarikás vállalatnál. Szeptembertől a frontális oktatással szakító, önálló gondolkodásra és kivitelezésre inspiráló önálló tanulás is teret kap a tanítási módszerek között.

Az Audi Hungaria Motor Kft., mint Magyarország legvonzóbb munkáltatója iránt továbbra is töretlen az érdeklődés a fiatal korosztály körében. Az új tanévben több mint 160 új tanuló kezdi meg gyakorlati képzési idejét, akik szakmájuk elméleti alapjait a vállalattal együttműködő oktatási intézményekben, a győri Lukács Sándor, Pattantyús Ábrahám Géza és Kossuth Lajos szakképző iskolákban sajátítják el.