A kormány stratégiai partnere lett az NNG

Giles Shrimpton és Ésik Róbert

Az egyedi navigációs szoftvereket fejlesztő, budapesti székhelyű NNG a magyar kormány 66. stratégiai partnere. A világszerte milliók által használt iGO navigációs programot kifejlesztő vállalat az első partner 2016-ban.

A 2004-ben NavNGo néven magyar és izraeli magánszemélyek által alapított vállalkozás napjainkban Európa egyik legdinamikusabban növekvő vállalata: 2013 óta minden évben 20% körüli a létszámbővülés. A jelenleg közel 900 főt foglalkoztató vállalkozás világméretű jelenlétét világszerte 12 iroda és 4 képviselet biztosítja: jelen vannak Kínában, Japánban, az USA-ban és Ausztráliában is. Termékeik több mint 190 országban, 50 különféle nyelven érhetők el. Az iGO Navigációt használó eszközök száma meghaladta a 20 milliót, emellett a szoftver az elkövetkező években 30 globális autómárka több mint 30 millió járművébe fog bekerülni.

A globálissá váló jelenlét ellenére az NNG vezetősége határozottan kitart amellett, hogy a fejlesztési munkát és a cég központi tevékenységét Magyarországon tartsa. Tavaly Szegeden nyitott új fejlesztőközpontjának megnyitása is ezt a szándékot erősíti. A cég budapesti központja 2012-ben az év irodája lett.