Díjat nyert a Delphi

160031-2 Dual Role Hub wBoard.tif

Az Apple Car Play integrációjáért díjazták az amerikai Delphi autóipari beszállítót az Automotive News PACE díjkiosztón.

 “A CarPlay integrációs probléma akkor merült fel, amikor a vezető másik eszközről akart hozzáférni a zenékhez, az utas tabletjéről akart videót lejátszani, vagy az utas androidos telefonjáról akart zenét hallgatni” – mondta Chris Reider, a Delphi Electrical & Electronic Architecture alelnöke. “Az iPhone-on futó CarPlay egyedüli fogadó USB eszközként akart működni, meggátolva a hozzáférést más eszközökhöz.”

A Delphi megoldotta ezt a problémát – sokkal alacsonyabb költségen, kisebb csomagban és minden funkcionalitással ahhoz a CarPlay-hez, amelyet a mérnökök eredetileg elképzeltek – azáltal, hogy egy egyéni USB ASIC-ot, specifikus integrált köralkalmazást fejlesztettek (szabadalmazás alatt), amely lehetővé teszi az autó rádió és az IPhone egyidejű felismerését  fogadó készülékként.

„A Delphi megoldása jelenleg az egyetlen ismert IC világszinten, amelynek van elosztó funkcionalitása és fogadó a fogadóhoz áthidalása, amellyel olyan egyedi megoldást nyújt a vevők számára, amely az Apple CarPlay megvalósítására irányul. “ – mondta Reider.

Világszerte a Delphi lett a média modul elosztók egyedüli forrása minden GM közepes- és magas szintű szórakoztató információs rendszernél a 2015-ös modellek esetén. Jövőre a Delphi szolgáltatja a megoldást az összes GM, Ford és Chrysler termék több mint 40 százalékában világszinten.