Vezetőtámogató rendszerek a targoncások szolgálatában

A Still sokrétű vezetőtámogató rendszerrel szereli fel targoncáit, komissiózó gépeit és minden, a raktári munkát szolgáló járművét. A Still által alkalmazott dinamikus terhelés szabályozó (DLC) a hatékony és biztonságos munkavégzést szolgálja, az EXV és az FXV targonca-családok tagjainál az ultrahanggal mérő DLC jelzi az operátornak, ha túl sokat, vagy túl magasra akar emelni.

A rakodás kényelmének és pontosságának érdekében lézerfény mutatja a falon, hogy milyen magasan áll a villa, ami valójában a targonca optikai meghosszabbítását jelenti. Minden Still targoncán elérhető, a vállalat az újítást a 2018-as CeMAT kiállításon mutatta be.

Az MX-X egyenetlen talajviszonyok között is hibátlanul dolgozhat az aktív talajkiegyenlítő (AFC) segítségével. Az Optispeed 4.0 révén a legszűkebb folyosókon is biztonságos sebességgel folyhat a munka, az Optisafe rendszer pedig úgy programozható, hogy figyelembe veszi egy raktár összes folyosójának jellegzetességeit és automatikusan lassít, fékez és gyorsít attól függően, milyen körülmények állnak a rendelkezésre. A targoncavezetőnek csak a kézimunkára kell összpontosítania az RFID-hálózattal ellátott rendszer és a Still által fejlesztett program a többit elvégzi helyette.