Jövő tavaszra készül el a Sensirion új debreceni gyártócsarnoka és raktárbázisa

Sensirion
Jövő tavaszra készül el teljesen a szenzorgyártó svájci Sensirion új debreceni gyártócsarnoka és raktárbázisa – mondta Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője a beruházás bokrétaavató ünnepségén Debrecenben.

A cég gyártóüzeme, amelyben 2021-ben indult a sorozatgyártás, 7000 négyzetméterrel bővül, az ingatlanberuházás értéke mintegy 4,5 milliárd forint, és ugyanekkora összeget képviselnek az új berendezések, amelyeket a svájci cég telepít az üzembe. A raktárrészt már szeptemberben szeretnék használatba venni – ismertette Ábrahám László.    Az ügyvezető kiemelte, hogy a svájci cégcsoport elmúlt évi tőzsdei beszámolójából látszik, hogy az árbevétele nem nőtt, mégis a magyarországi beruházás megkezdése mellett döntöttek, mert a cég a jövőre készül.    Míg a cégcsoport árbevétele nem nőtt, a debreceni gyáré dinamikusan emelkedik, 2022-ben, 1,5 milliárd forint, 2023-ban 6 milliárd forint volt és folyamatosan új termékekkel bővül a termelésük. Ezt szolgálja a bővítés is, amellyel az eddigieket megduplázva, további száz új munkahelyet teremtenek – tette hozzá.

Szűcs Gyula, a kivitelező Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az ingatlanfejlesztést a Xanga Investment & Development cégcsoporttal együtt végzik és finanszírozzák. Az új high-tech gyártócsarnokot és raktárt a Sensirion egy hosszú távú bérleti szerződés alapján használja majd.

Herdon István, a Xanga Investment & Development cégcsoport vezérigazgatója azt emelte ki: Debrecenben óriási beruházások folynak, a Sensirioné talán nem a legnagyobbak közé tartozik, mégis nagyon fontos, mert innovatív, korszerű technológián alapuló, magas hozzáadott értékkel rendelkező ágazatot képvisel. A szenzortechnológia a jövő iparága, sikerre van ítélve – mondta.