Itthon is bemutatkozott az új Opel Frontera

Opel Frontera
Meglepetésvendég társaságában leplezte le az Opel a hazai közönség előtt az új Fronterát. Bár mindenki Azariahra számított, az opelesek még a magyar sztárnál is nagyobbat ütöttek: elhozták a Budai Várba az Opel Grandlandot.

A később hétüléses változatban is elérhető Frontera egyszerre mutatkozik be lágy hibrid benzinmotorral és elektromos hajtáslánccal. A hazai bemutatón utóbbival, az akkumulátoros változattal ismerkedhettünk meg.

Opel Frontera

Feltűnő formák
Feltűnő formái az új Opel Fronterát azonnal kiemelik a tömegből. Valamennyi modellváltozat már az új Opel Blitzet viseli az orrán az Opel Vizor központi formaelemeként. A határozott kerékívek és a hangsúlyos küszöbök, a látványos C-oszlopokkal együtt kiemelik a Frontera robusztus karakterét. A lényegre koncentráló modern megjelenés az utastérben is folytatódik: a belső fontos újdonsága az új kormány és a két, egyenként 10 hüvelyk képátlójú érintőképernyő. A Frontera számos praktikus felszerelést is kínál alapáron, köztük az innovatív telefontartót.

frontera3

A hosszú utazásokon nyújtott kiváló teljesítmény a tervezési folyamat fontos célja volt. Az első sorba új, szabadalommal védett technikájú Intelli-Seat ülések is rendelhetők, középső nyílással a párnán, amely kialakításából adódóan csökkenti a farokcsontra jutó terhelést. A csomagtartóba alapesetben is több mint 450 liternyi poggyász fér, a puttony a hátsó ülések ledöntésével 1600 literig bővíthető.

Kétféle hajtás
Az új Frontera 48 V-os hibridként, vagy tisztán akkumulátoros-elektromos hajtáslánccal lesz kapható. Előbbiben 1,2 literes, 100 lóerős turbós benzinmotor dolgozik együtt a villamosított szerkezetű, hatfokozatú dupla kuplungos automatikus sebességváltóba épített 28 lóerős villanymotorral. A Frontera hibrid 136 lóerős 1,2 literes turbós benzinmotorral is elérhető lesz.

Ope, Grandland (136-320 LE)
Opel Grandland (136-320 LE)

Opel Grandland