Kétmilliárdos fejlesztés Salgótarjánban

SVG-Hungary
Egy horizontális fúró-maró gép átadásával kétmilliárd forintos fejlesztés-sorozatot zárt le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. – jelentette be a cég vezérigazgatója. Sipos András kiemelte: a vállalat jelenlegi 70 fős dolgozói létszámán túl további 50-60 új munkahelyet teremt a 144 millió forintos kormányzati támogatással, mintegy 600 millió forintból megvásárolt fúró-maró gép üzembe állítása.

A bő két év alatt megvalósult, mintegy 2 milliárd forintos fejlesztés-sorozatot további 100 millió forintos állami támogatás is segítette – tette hozzá jelezve: a beruházásoknak köszönhetően új eszközökkel bővült a géppark, elkészült a gyártócsarnok energetikai korszerűsítése és a munkahelyi körülményeket is komfortosabbá tették.      A vezérigazgató elmondta: a vállalat 2022-ben 1,5 milliárd forint árbevételt ért el, ezt várakozásaik szerint az idén számottevően felülmúlják, 2025-ben pedig céljuk meghaladni a 2 milliárd forintos árbevételt.    A cég nyeresége az iparági standardnak megfelelő, forgalmát pedig az elmúlt években évről-évre megduplázta – ismertette a vezérigazgató.

Thomas Romanowicz, az SVG stratégiai partnere, a világ legnagyobb alagútfúró gépeket gyártó, németországi székhelyű Herrenknech AG cég beszerzési vezetője az eseményen bejelentette: a jövőben az eddigieknél nagyobb és igényesebb, 10 tonnát meghaladó tömegű és 2755 milliméter átmérőjű termékük gyártásában is együttműködnek a salgótarjáni vállalattal.

Az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. az egykori Salgótarjáni Vegyipari Gépgyár – Vegyépszer – utódjaként kezdte meg működését 2015-ben. A társaság nagy tapasztalattal rendelkezik a nagyméretű hegesztett, forgácsolt szerkezetek, tartályok gyártása területén. Gépparkjuk alkalmas a darabolástól a hegesztésen át a forgácsolásig, illetve akár a festésig minden technológiai feladat végrehajtására.