Budapesten nyílt meg a régió első Cupra Garage in the City bemutatóterme

Cupra Garage Budapest
A budapesti Károly körúton nyitotta meg a spanyol márka a régió első Cupra Garage in the City belvárosi bemutatótermét. Mostantól az országban itt lesznek elsőként kiállítva a Cupra legfrissebb modelljei, mint például a teljesen elektromos Tavascan, amelyre már a magyarországi bevezetés előtt lehet néhány kíváncsi pillantást vetni a Károly körút 7. szám alatt.

Nem kevésbé érdekes modell a másik jelenlegi kiállított ritkaság, a Formentor VZ5 Century Bronze limitált kiadású verziója sem. Ez egy limitált széria, 222 készült belőle, a szalonban látható öthengeres sport szabadidő-autó a 139-es számú. Az új autók és a márkaélmény mellett exkluzív rendezvényeket is kínál majd a nagyközönség számára a hétfőtől szombatig nyitva tartó, 100 négyzetméteres showroom.

IMG_0429 (Szerkesztve)

– A márka által képviselt új koncepció a Cupra Garage in the City bemutatótermeknek köszönhetően minden eddiginél könnyebben jut el az emberekhez, így lesz ez a most megnyílt showroomnak köszönhetően, a közép-európai régióban elsőként Budapesten is – mondta el a Cupra magyarországi márkaigazgatója, Rozgonyi Ádám.

IMG_0421

A Cupra eddigi növekedésének fő hajtóerejeként a Formentor sikere szolgált. A Cupra Tavascan, azaz a márka második tisztán elektromos modellje (az első, a Born is hamarosan megújul) 2024 harmadik negyedévében érkezik, amelyet a kizárólag Győrben gyártott Terramar követ majd. Az új modellt az Audi Hungaria a meglévő gyártási infrastruktúrába integrálja, tehát ugyanazon a gyártósoron készül majd a Terramar, mint az Audi Q3 és Q3 Sportback modellek. Az Audi Hungaria és a spanyolok kapcsolata nem újkeletű – számos motort szállít a vállalat a Seat és Cupra márkák számára, köztük a legendás győri öthengeres benzinmotort, amely a Formentor VZ5-öt kelti életre.