Bővítette kapacitásait a zalaegerszegi beszállító

ZMT
Több mint 350 ezer eurós önerős beruházással bővítette autóipari gyártósorait a zalaegerszegi ZMT Hungary Kft., de már újabb gépsorok beállításait is tervezik – mondta a helyszínen tartott avatáson a cég ügyvezetője.

Bíró Dániel arról számolt be, hogy korábbi megrendelőik kiszolgálása mellett 2021-től gyártanak alkatrészeket az autóipar számára, termékeiket a szlovén Iskra Mehanizmi részére szállítják. A szlovén társaság az eddigi megrendeléseit háromszorosára emelte, így hetente 8000-8500 alkatrészcsomagot gyártanak számukra, ami a jövőben évente 1,3-1,4 millió euró árbevételt jelent a zalai cégnek.    Annak érdekében, hogy a vevőik elvárásainak meg tudjanak felelni, teljes egészében önerős beruházással, több mint 350 ezer euróból két új gyártósort telepítettek. A megrendelésállomány ugyanakkor még tovább emelkedett, ezért további két újabb gyártósort szállítanak és állítanak üzembe Zalaegerszegen.

Az ügyvezető elmondta: kiváló körülményeket, dolgozóbarát környezetet, a piaci átlagnál magasabb munkabéreket, illetve mentorprogramot is biztosítanak a jellemzően a fiatal korosztályba tartozó dolgozóiknak, a képzésben együttműködnek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrummal. Ennek is köszönhető, hogy az OFA Nonprofit Kft. gáláján októberben az év felelős foglalkoztatója fiatalokért kiosztott különdíjának első helyezését vehették át.

Bíró Dániel elmondta: az árufuvarozással és logisztikával is foglalkozó társaság CNC-üzemében hat alkalmazottal bővítették a létszámot, így jelenleg 25-en dolgoznak itt. A cég teljes foglalkoztatotti létszáma eléri a százat.

A ZMT Hungary tavalyi árbevétele 1,6 milliárd forint volt, amelyből mintegy 100 milliót jelentett a szlovén partnerüktől befolyó összeg. Idén a 2 milliárd forintra tervezett bevételből 200-250 millió forintot jelent a szlovén kapcsolat, amelytől 2024-ben már nagyjából 500 millió forintos bevételre számítanak.