Okoscsarnok épül a Magna számára Vecsésen

WLP/RaktárAD
A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP és a RaktárAD 2023-ban Vecsésen indította el harmadik magyarországi beruházását.

A cégcsoport logisztikai parkjában eddigi legnagyobb területet elfoglaló ügyfél a kanadai székhelyű Magna International Incorporation. A világ csaknem 30 országában jelen lévő autóalkatrész beszállító közös nevezőre és ideális partnerre talált a WLP-RaktárAD csoportban. November 8-án került sor az építkezés legmagasabb pontjának felavatására, az úgynevezett bokrétaavató ünnepségre.

A WLP mintegy 40 ezer négyzetméteren épít logisztikai és gyártóüzemet nagy nevű, az autóalkatrész gyártás világpiacán negyedik helyen álló ügyfelének. A WLP a gyár működéséhez szükséges ivóvíz felhasználását az esővízből nyert szürkevízzel is kiegészíti majd, csökkentve ezzel a hálózati vízfelhasználást. A beruházó emellett a gyár zöld területén – a füvesítésen kívül – több mint ezer bokrot és fát is fog ültetni.

Az épületek belsejében, a 12 méteres belmagasság mellett szabadon kialakíthatóak a magas állvány sorok. Az értéknövelt logisztikához galériákkal, a szűk folyosós raktározáshoz ipari padlókkal járulnak hozzá. A raktárcsarnokok 3-50 ezer négyzetméteres egységekben állnak a bérlők rendelkezésére a WLP Airport Vecsésen, a WLP Ebesen és WLP Hajdúböszörményben.