2,9 milliárd forintos járműipari beszállító-fejlesztési program indul

Bosch, Vodafone
Közel 3 milliárd forintos járműipari beszállító-fejlesztési program indul, cél a magyar vállalkozások megerősítése – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) együttműködve, illetve az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. részvételével járműipari beszállító-fejlesztési programot hirdet a minisztérium 2,9 milliárd forintos kerettel. 2023-ban egy pilot program fog elindulni, a támogatási program forrásai pedig 2024-ben nyílnak meg teljes körűen, figyelembe véve a tapasztalatokat. A program általános célja, hogy a járműiparban és az akkumulátoriparban egyaránt növekedjen a magyar beszállítók által képviselt arány. Közölték: a program keretében a Magyarországon működő nagyvállalatok, mint megrendelők egy közös fejlesztési tervet alakítanak ki már meglévő vagy potenciális beszállítójukkal, amely alapján a beszállító magasabb hozzáadott értékű termékkel vagy új termékkel tud részt venni a gyártásban.

A programban azok a 250 főnél nagyobb létszámot foglalkoztató vállalatok vehetnek részt, amelyek méretükből adódóan jellemzően közelebb állnak a beszállítóvá váláshoz – olvasható a GFM közleményében.