Jelentősen növelte a nyereségét a debreceni Trans-Sped Kft.

Trans-Sped
A tavalyi csaknem 349,5 millió forint után az idei első fél évben meghaladta a 448 millió forintot a debreceni Trans-Sped Kft. adózott eredménye – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett beszámolóban.

A logisztikai társaság a tavalyi fél évivel csaknem azonos, 15,8 milliárd forintos árbevételt ért el 2023 első hat hónapjában – közölték. Bár a gazdasági környezet kedvezőtlenül alakult, beruházásaikat a csökkenő kiskereskedelmi forgalom, a magas infláció és kamatkörnyezet ellenére is folytatták. A cég a továbbiakban is arra törekszik, hogy a legmagasabb szintű, fenntartható logisztikai szolgáltatásokat biztosítsa – írták a beszámolóval együtt kiadott közleményben.

A több mint 900 munkavállalót foglalkoztató, magyar tulajdonú Trans-Sped Kft. több mint 250 ezer négyzetméteres raktárkapacitással rendelkezik. 10 éves futamidejű vállalati kötvényeit 2020-ban vezették be a BÉT-re. A társaság a raktározási tevékenység mellett saját eszközei révén szállítmányozással és fuvarozással, export-import vámügyintézéssel is foglalkozik – olvasható a céges honlapon.