Rekord nyereséget jelentett az Nvidia

Nvidia
Az Nvidia, a grafikai processzorok amerikai óriásgyártója rekord összegű nyereséget és bevételt ért el az idei második pénzügyi negyedévében.

A cég közlése szerint a július 31-én záródott három hónapban az adózott eredmény közel a tízszeresével, 656 millió dollárról, 6,19 milliárd dollárra, részvényenként 26 centről, 2,48 dollárra ugrott. Az egyszeri tényezők nélküli részvényarányos nyereség 51 centről 2,70 dollárra nőtt, míg a szakértők 2,08 dollárt vártak.    A három hónapos időszak alatt a bevétel megduplázódott, 6,7 milliárd dollárról, 13,51 milliárd dollárra emelkedett, és ezzel meghaladta az elemzői várakozások átlagában szereplő 11,19 milliárd dollárt.

Colette Kress pénzügyi igazgató az adatokat kommentálva megjegyezte, hogy komoly a kereslet a cég által gyártott, a mesterséges intelligencia fejlesztésére használt HGX platformok iránt és részben ennek is betudható, hogy a cég bruttó árrése 71,2 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 45,9 százalékról és hogy a folyó pénzügyi negyedévre növekvő, 16 milliárd dollár körüli bevételre számítanak.