Nyílt nappal ünnepelte az Audi Hungaria 30 éves fennállását

nyílt nap
Július 8-án fennállásának 30 éves jubileuma alkalmából az Audi Hungaria tárt karokkal és nyílt kapukkal várta az érdeklődőket, akik a vállalat több száz munkatársa segítségével testközelből ismerhették meg a vállalat tevékenységét.

A nyílt nap során több mint 50 ezer lelkes látogató élménydús programok segítségével ismerkedhetett meg a világ legnagyobb motorgyárának és egyik legmodernebb autógyárának gyártási folyamataival, valamint betekinthettek olyan különleges területek kulisszái mögé is, ahova ez idáig csak kevesen jutottak be.

Több mint 200 különböző program várta a látogatókat, akik megismerhették az Audi Hungaria jövőbemutató projektjeit: többek között megtapasztalhatták a motorgyárban, hogyan készülnek a legendás V6, V8 és V10 motorok és hogyan történik az alkatrészek teljesen automatizált szállítása. Az érdeklődők megismerhették a járműgyártás teljes folyamatát az első acéllemez levágásától a kész autók kiszállításáig, valamint a járműgyártás okos megoldásait és a járműlogisztika innovatív eszközeit is.

nyiltnap1

A járműfejlesztés standon az érdeklődők próbára tehették magukat a laboratóriumban, valamint felvillanyozó érdekességekkel várta őket a hajtásrendszer fejlesztés standja, ahol az Audi legújabb elektromos hajtásáról, a speciális hajtásfelfüggesztésről, az RS kerámia fékrendszerről és további hazai fejlesztésű alkatrészekről is szó esett.

A G9 épületben megtekinthették a vendégek mindazon termékeket, melyeket Magyarországon fejlesztettek és validáltak az Audi Hungaria munkatársai a vállalat ügyfelei számára, valamint azt is bemutatták, hogyan fejlesztenek hajtásláncokat és futóműrendszereket különböző szimulációkkal, fizikai vizsgálatokkal és járműtesztekkel. Ily módon lehetősége nyílt a járműipari tervezés folyamatait és mérföldköveit, továbbá az erőforrások menedzselésének titkait is megismernie a nagyközönségnek.

A szerszámgyárban azon karosszériaelemek megtekintésére volt lehetőség, amelyek az exkluzívszériás modellek számára készülnek, mint például a Lamborghini Revuelto felfele nyíló ajtaja.

nyiltnap3

A logisztikai élménysziget keretein belül az Audi Hungaria munkatársai bemutatták a VR (virtuális valóság) szerepét a logisztikában, valamint számos digitalizációs és automatizációs megoldást láthattak a vállalat vendégei.

A legkisebbekre is gondoltak az Audi Hungariánál: a járműtesztelésre kifejlesztett szélcsatornában papírsárkány-reptetés volt a program.