Külföldi megrendelésekhez juthat a budapesti beszállító

Németországi gyártók közvetlen beszállítójává válhat a Tom-Ferr Zrt. a Magyar multi program 287,55 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásából – közölte a társaság.

A majdnem 719 millió forint összköltségű projekt keretében olyan eszközöket szereznek be, amelyek korszerűsítik a cég fémmegmunkáló tevékenységét, új típusú csövek, új alkatrészek előállítását teszi lehetővé, és javítja a gyártás hatékonyságát. Várakozásaik szerint a fejlesztést követően bekapcsolódhatnak a nagyobb teherbírású részegységek alkatrészgyártásába, új termékeikkel további vevőket szerezhetnek. A projekt keretében a tatai csőgyár és az autóalkatrész-gyártó üzem két épületére napelemet is telepítenek, hogy csökkentsék a működési költségeiket – írták.

A budapesti székhelyű Tom-Ferr Zrt. a cső- és autóipari alkatrészgyártás mellett acélcső-kereskedelemmel foglalkozik. Beszámolója szerint a cég 2021-ben majdnem 25 milliárd forint, 2022-ben több mint 29 milliárd forint árbevétellel zárt, ebből mindkét évben több mint 5 milliárd forint volt a külföldi értékesítés. Az adózott eredmény tavaly és tavalyelőtt is meghaladta az 1,4 milliárd forintot.

A céges honlapon a társaság Magyarország egyik legnagyobb acélcső-nagykereskedőjeként mutatkozik be. A Tom-Ferr 2008-ban a tatai üzemmel bővítette a tevékenységi körét, itt új üzletágként autóipari alkatrészeket gyártanak acélcső-alapanyagok megmunkálásával.