Vezetőváltás az MG Motor Hungary élén

MG
Az MG Motor Hungary 2022 szeptemberében kezdte meg az MG márkajelzésű gépkocsik hivatalos értékesítését hazánkban. Az elmúlt 8 és fél hónap alatt közel 900 autó került hazai forgalomba. A sikeres bevezetés után a márkaigazgatói feladatokat Szabó Csaba veszi át Markó Zoltántól, aki a továbbiakban a Duna Autó Cégcsoporton belül üzletfejlesztési igazgatói pozícióban folytatja pályafutását.

Az MG Motor Hungary 2022 szeptember közepén két modellel (MG ZS és MG EHS) megkezdte az értékesítést az országos lefedettséget biztosító, 22 tagú márkakereskedői hálózatban. A kínálat a kezdeti két modellről mostanra négyre bővült: januárban a C-SUV szegmensbe tartozó – mind családi, mind céges autónak is kiváló – benzines MG HS modellel, amit márciusban az MG4 modell bemutatása követett. Az eddig értékesített közel 900 MG túlnyomó részét az MG ZS modell teszi ki, mely szegmensén belüli a negyedik legkelendőbb autó, megközelítőleg 5,5 százalékos részesedéssel. Az idén még két új elektromos modellt vezetnek be.

Szabó Csaba az autóiparban eltöltött több évtizedes, széleskörű tapasztalattal és szakértői szemlélettel érkezik az MG Motor Hungary csapatának élére. A fogyasztói trendek és a piaci dinamika mélyreható ismerete fontos szerepet fog játszani abban, hogy tovább erősítse az MG pozícióját, növelje a márka ismertségét és piaci részesedését a hazai járműpiacon.