Nagyon megy a Ferrari szekere

Erőteljesen nőtt a Ferrari NV olasz sportautó-gyártó nyeresége és bevétele az első negyedévben, a cég megerősítette idei eredményvárakozását.

A Ferrari bejelentése szerint az adózott eredménye az idei első negyedévben 24 százalékkal, 297 millió euróra emelkedett az egy évvel korábbi 239 millió euróról. A szakértők által inkább figyelemmel követett korrigált ebitda (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredmény) 27 százalékkal, 537 millió euróra nőtt.    A Ferrari bevétele 20 százalékkal, 1,43 milliárd euróra emelkedett az első negyedévben.

A cég az idei első három hónapban 3567 autót adott el, 9,7 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Különösen nőtt a kereslet a Portofino M, a 296 GTB és a 812 Competizione modellek iránt.

Amerikában 46 százalékkal, Kínában (beleértve Hongkongot és Tajvant) 39 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térség többi részén pedig 19 százalékkal nőttek az eladások. Eközben az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát magában foglaló EMEA régióban az eladások 12 százalékkal csökkentek.    A vállalat megerősítette 2023 egészére vonatkozó előrejelzését. A cég továbbra is 5,7 milliárd eurós árbevétellel és 2,13-2,18 milliárd eurós korrigált ebitdával számol. Magyarországon nyolc autót helyeztek az első négy hónapban forgalomba (11,11 százalékos visszaesés), a legnépszerűbb modell hazákban a Ferrari F171, amelyből már négy kapott idén magyar rendszámot.