Jól megy a Siemensnek

Siemens
 A német Siemens AG ipari konszern több mint háromszorosára növelte adózott eredményét a március végével záródott pénzügyi második negyedévében, meghaladva a várakozásokat.

A cég azt közölte, hogy a március végéig tartó három hónapban az adózott eredménye több mint a háromszorosára, 3,48 milliárd euróra emelkedett az egy évvel korábbi 1,03 milliárd euróról. Eközben a bevétele 14 százalékkal, 19,42 milliárd euróra nőtt.    Elemzők kisebb, 3,11 milliárd euró profitot és szerényebb, 18,59 milliárd euró bevételt vártak.    A Siemens AG rendelésállománya 13 százalékkal, 23,64 milliárd euróra bővült.    Az ipari részlegek nyeresége, ami a Siemens fő működési mutatója, 2,61 milliárd eurót tett ki, az egy évvel korábbi 1,78 milliárd euró után.

A szoftvermegoldások és -technológiák divíziójának (Digital Industries) nyeresége a negyedévben 57 százalékkal rekordszintre, 1,3 milliárd euróra, a szellemi infrastruktúra részlegének (Smart Infrastructure) nyeresége 75 százalékkal szintén rekordszintre, 779 millió euróra nőtt, míg közlekedésmérnöki divízió (Mobility) a negyedévet 247 millió eurós nyereséggel zárta, szemben az egy évvel korábbi 369 millió eurós veszteséggel. A Siemens diagnosztikai orvosi berendezéseket gyártó Healthineers divízió profitja 67 százalékkal 288 millió euróra csökkent.    A Siemens az eddigi 7-10 százalékról, 9-11 százalékra javította a folyó pénzügyi évre vonatkozó bevételnövekedési előrejelzését.