Inkubátorház Jászfényszarun

inkubátorház
Jászfényszarun üzleti inkubátorház létesült kezdő vállalkozásoknak az ipari parkban – közölte a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. közleményben.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (Top) csaknem 300 millió forintos európai uniós támogatásával valósult meg – tájékoztattak.    A fejlesztésnek köszönhetően korszerű infrastrukturális feltételeket és növekedést támogató üzleti környezetet biztosítanak kezdő vállalkozások számára – írták.    A projekt során 887 négyzetméteres inkubátorház épült, amely a vállalkozások műhelyének és irodájának biztosít helyet. Emellett kialakítottak két 200 négyzetméteres, két 80 négyzetméteres és egy közös használatú 100 négyzetméteres műhelyt. Az emeleten négy iroda kapott helyet, amelyből egy iroda közös irodaként funkcionál – közölték.

A cégek kedvezményesen bérelhetik a helyiségeket illetve vehetnek igénybe működésüket segítő szolgáltatásokat, példaként írták a targoncabérletet  és a 3D nyomtató használatát.

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. tájékoztatása szerint az inkubátorházat jelenleg egy lézervágással, fémmegmunkálással foglalkozó, illetve egy szolgáltató cég bérli.    A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. honlapján levő információk szerint a Jászfényszaru város tulajdonában lévő kft. 1998-ban alakult. Az ipari park Budapesttől 60 kilométerre, az M3-as autópályától 12 kilométerre, a  Ferihegyi repülőtértől 52 kilométerre fekszik. A Hatvan-Szolnok vasútvonal érinti a települést, a vasútállomás mintegy 1,5 kilométerre van az ipari parktól. Az ipari parkba több mint ötven cég települt, köztük a Samsung Electronics Magyar Zrt. vagy a Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft.

1 Comment on Inkubátorház Jászfényszarun

Comments are closed.