A Continental nyerte Az év K+F beruházója díjat

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hipa).

A hazánkban 8 városban 12 helyszínen közel 8000 munkatársat foglalkoztató Continental két telephelyén is jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet folytat.

A 2018-ban alapított budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztési Központjában szakértői a fejlett vezetéstámogató funkciókhoz szükséges környezetérzékelési szoftveres megoldásokon dolgoznak. Az iroda portfólióját a 2022 szeptemberében létrejött alkalmazásfejlesztési központtal, illetve szintén tavaly év végén szegedi és debreceni tevékenységének elindításával bővítette. Az idén januártól külön jogi entitásként működő, – Év beszállítója 2023 díjas – Continental Autonomous Mobility Hungary Kft. immár több mint kétszáz munkatárssal, országos szoftverfejlesztési hálózattal dolgozik vezetéstámogató és automatizált járművezetéshez kapcsolódó technológiák fejlesztésén.

A budapesti székhelyű K+F tevékenység mellett a Continental veszprémi kutató- és fejlesztőközpontja már 2001 óta biztosítja legújabb generációs járműdinamikai és menetbiztonsági megoldásait ügyfeleinek. Kelet-Európa legnagyobb, vállalati tulajdonban lévő tesztpályáján elektronikus vezérlésű fékrendszereknek és azok komponenseinek fejlesztésén, valamint tesztelésén dolgoznak a cég munkatársai nap mint nap egy balesetmentes jövőért.

„A díj jól mutatja vállalatunk innovációs erejét és nagyra értékeljük, hogy a Hipa elismeri Budapesten az elmúlt 5, míg Veszprémben az elmúlt több mint 20 évben megvalósított beruházásainkat és kemény munkánkat” – mondta el Keszte Róbert, a Continental országigazgatója. „Dinamikusan bővülő kutatás-fejlesztési feladatainkkal folyamatosan erősödik értékteremtő kompetenciánk, amellyel nem csupán vállalatunk versenyképessége egyre meghatározóbb hazánkban, illetve a nemzetközi Continental csoporton belül, hanem ezáltal hozzájárulunk Magyarország versenyképességének erősödéséhez, valamint gazdasági fejlődéséhez is” – hangsúlyozta Keszte Róbert.

A Continental küldetése a biztonságos és balesetmentes jövő megvalósítása az utakon, ezen dolgoznak magyarországi munkatársai. „A kutatásfejlesztés területén elért sikereinken túl, most már ez a díj is arra inspirál minket, hogy az önvezetéshez szükséges technológiák hazai fejlesztését tovább bővítsük. Mindezt azokra a tehetségekre alapozzuk, akik Magyarországon magas hozzáadott értékű, áttörést jelentő technológiai megoldások létrehozására képesek nap mint nap.” – nyilatkozta Lóránd Balázs, a Continental autonóm mobilitás üzleti területének magyarországi vezetője a Continental jövőbeli kutatás-fejlesztési terveiről.