Átadták az Év Magyar Autója díjakat

Az Év Magyar Autója 2023 díjakat Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke adta át az AMTS nyitónapján rendezett díjátadó ünnepségen.

A verseny fődíját, a hazai gyártású autók kategóriáját a Suzuki nyerte. Az Év Magyar Autója 2023 díjat a hibrid Suzuki S-Crossnak ítélte oda a szakmai zsűri. Az idei közönségdíjat is a Suzuki S-Cross nyerte. A díjakat átvette Horváth Attila a Suzuki értékesítési igazgatója.

Horváth Attila díjjal a kezében és a megújult zsűri
Horváth Attila díjjal a kezében és a megújult zsűri (Csordás Gábor, László Ferenc, Biró Csongor, Miklós-Illés Kálmán, Gulyás Péter)

A zsűri idén először különdíjat is kiosztott, a 25 éves győri Audi TT sportváltozata az Audi TT RS modell kapta a különdíjat. A zsűri különdíját Jakab Réka, az Audi Hungaria szóvivője vette át, akinek egy oklevél személy szerint is járt. Minden évben a zsűri kiválasztja azt a PR-szakembert, aki egész éves szakmai tevékenységével kimagaslik a mezőnyből, illetve a versenyben nevező importőr, márka, autógyártó képviseletében a leginkább segíti a zsűri munkáját. Idén egyhangúan Jakab Rékának ítélte oda a díjat a zsűri.

audihungaria2

Magyar Év Autója 2023 díjat ítélt a zsűri a kisautó kategóriában a Skoda Fabia modellnek. Ugyancsak egy Skoda modell, a Skoda Karoq nyert a közepes szabadidő-autók kategóriában. A díjat átvette Bognár Tamás, a Skoda márka marketingvezetője.

honda

Magyar Év Autója 2023 díjat ítélt a zsűri a családi autó kategóriában a Honda Civicnek. A díjat átvette Szabó Ildikó PR-menedzser.

citroen

Magyar Év Autója 2023 díjat nyert az üzleti autó kategóriában a Citroën C5 X modell. A díjat átvette Marton András márkaigazgató.

vw

Magyar Év Autója 2023 díjat nyert a kis szabadidő-autó kategóriában a Volkswagen Taigo. A díjat átvette Papp Zoltán, a Volkswagen márkavezetője.

mazda2

Magyar Év Autója 2023 díjat nyert a nagy szabadidő-autó kategóriában a Mazda CX-60 plug-in hibrid. A díjat átvette Burovinc Eszter marketingvezető.

bmw3

Magyar Év Autója 2023 díjat nyert a sportautó kategóriában a BMW M3 Touring. A díjat átvette Salgó András, a BMW Magyarország kommunikációs igazgatója.

mg2

Év Zöldautója 2023 díjat nyert a HUMDA támogatásával az elektromos városi autó kategóriában az MG ZS EV. Szintén egy MG, az EHS modell nyerte az Év Zöldautója 2023 díjat a hibrid városi autó kategóriában. A díjakat átvette Markó Zoltán márkavezető.

kia

Év Zöldautója 2023 díjat nyert a HUMDA támogatásával az elektromos szabadidő-autók népes kategóriájában a Kia EV6 modell. A díjat átvette Nagy Norbert, a Kia Magyarország elnök-vezérigazgatója.

vwh

Év Zöldautója 2023 díjat nyert a HUMDA támogatásával az elektromos haszonjármű kategóriában a Volkswagen ID. Buzz Cargo. A díjat átvette Kovács András, a Volkswagen Haszonjárművek márkavezetője.

audi4

Év Zöldautója 2023 díjat ítélt a zsűri az elektromos prémium autó kategóriában az Audi RS e-tron GT modellnek. A díjat átvette Korsós Péter, az Audi márka kiemelt ügyfelekért felelős kapcsolattartója.

peugeot

Év Zöldautója 2023 díjat nyert a hibrid szabadidő-autó kategóriában a Peugeot 408 plug-in hibrid. A díjat átvette Bálint Zsófia, a Peugeot márkaigazgatója, valamint Mocsai Zoltán a márka marketingvezetője.

toyota2

Év Zöldautója 2023 díjat nyert a hibrid prémium autó kategóriában a Lexus RX 450h+ modell. A díjat átvette Varga Zsombor, a Toyota és a Lexus márkaképviselet PR-igazgatója.

A Járműipar autóipari szakmai magazin, a Zöldjárműipar.hu és az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével idén is kiosztotta az Év Beszállítója díjakat. A szerkesztőségek a megkérdezett autógyárak, illetve autógyártók ajánlásaival a következő vállalatoknak ítélték az Év Beszállítója 2023 díjat: AVL Hungary Kft., Busch-Hungária Kft., Continental Autonomous Mobility Kft., Infineon Technologies Cegléd Kft., Mono-Ipolyfabric Kft. Képeinken Hegymegi Dávid, a Busch-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, és a Continentalt képviselő Tomkó Szabolcs HR-vezető átveszi az oklevelet.

busch3 continental2

Fotók: Boros Jenő