Hosszú távú karrier az Audinál

gyakornok
Az Audi Hungaria a 2022-es évben is sokat tett a szakember-utánpótlásért. A tavalyi év során több mint 130 gyakornok kezdte meg szakmai karrierjét a vállalatnál.

„Vállalatunk aktívan tesz a szakemberutánpótlásért. A magasan képzett munkaerő utánpótlását részben a gyakornoki programunk segítségével biztosítjuk, melynek sikerességét jól bizonyítja, hogy a 2022-es évben 138 gyakornokunk folytatta vállalatunknál szakmai pályafutását főállású munkatársként. Örömmel tölt el, hogy hosszútávú, vonzó karrierlehetőséget kínálhatunk a következő generáció számára” – mondta Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

A gyakornoki program keretén belül az Audi Hungaria aktív nappali tagozatos egyetemi hallgatóknak kínál lehetőséget nagyvállalati környezetben történő tapasztalatszerzésre, valamint szakmai karrierjük elindítására. A program, mely egyben gyakorlati felkészülést is jelent a munkaerőpiacra, rugalmas munkaidőt, egyedi juttatási rendszert és innovatív munkakörnyezetet biztosít a hallgatóknak. A gyakornokok tanulmányaiknak, készségeiknek és érdeklődésüknek megfelelő feladatokban, projektekben vesznek részt, miközben megismerik az Audi Hungariánál alkalmazott legmodernebb technológiákat, a négykarikás vállalat prémium kategóriás termékeit, valamint világszintű gyártástechnológiáját és szolgáltatásait. Egy gyakornok átlagosan 18 hónapot tölt el a vállalatnál, mely idő alatt rendszeresen kap visszajelzést teljesítményértékelés formájában. Folyamatos szakmai és nem szakmai képzések is támogatják a gyakornokok munkahelyi fejlődését.

Az Audi Hungaria jelenleg több mint 300 gyakornokot foglalkoztat, többségük a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója. A vállalat először 1997-ben fogadott gyakornokokat, a program jelenlegi formájában 2010 óta készíti fel a fiatalokat a munkaerőpiacra.

Az Audi Hungaria folyamatosan lépést tart a munkaerőpiac változásaival, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a jövő generációja hosszútávú karrierlehetőséget és biztos munkahelyet találjon a vállalatnál. A tavalyi évben az Audi Hungaria vehette át a Magyarország Legvonzóbb Munkahelye díjat az autóipari gyártó kategóriában. A díj alapjául szolgáló online felmérés a 16 és 26 év közötti munkavállalók munkahely-választási preferenciáit tükrözi.